donderdag, 17. april 2008 - 9:08

Vluchten met de lift wordt jeugdige verdachte van kluisdiefstal fataal

Rotterdam

De politie heeft woensdag twee jongens van 16 jaar oud aangehouden die worden verdacht van de diefstal van een kluis uit een shoarmazaak in Rotterdam. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

Woensdagochtend rond 06.00 uur kreeg de politie melding van een inbraak heterdaad op de Oude Binnenweg. Een oplettende getuige zag dat twee mannen tegen een deur stonden te trappen en belde de politie. Het volgende moment waren de twee de shoarmazaak ingegaan en liepen naar buiten met een kluis.

De gewaarschuwde politieagenten omsingelden het gebied zagen de twee in de omgeving van de Westblaak op een fiets rijden. Bij het zien van de politie, keerden de twee en lieten hun fiets bij de Tuindersstraat achter. Ze vluchtten daarop metrostation Eendrachtsplein in.

Camera's RET volgden verdachten
Medewerkers van de afdeling cameratoezicht van de politie hadden dit gezien en gaven de informatie door. Via meerdere ingangen waren politiemensen het station ingegaan, waarna ze snel één verdachte konden aanhouden.

Lift op afstand stilgezet
Medewerkers van de afdeling cameratoezicht van de RET hadden in de tussentijd gezien dat de tweede verdachte een metrolift was binnengegaan. Op afstand hebben ze daarop de lift stilgezet en de deuren gesloten gelaten.

Gestolen kluis voor lift aangetroffen
Op basis van deze informatie hielden agenten de man in de lift aan. De kluis die voor de lift lag werd door de agenten in beslag genomen. Het tweetal is overgebracht naar een politiebureau waar ze ingesloten zijn voor nader onderzoek. De twee Rotterdamse jongens van 16 jaar waren ook in het bezit van inbrekersgereedschappen.
Provincie:
Tag(s):