donderdag, 9. oktober 2008 - 21:02

Vluchtende automobilist ramt politieauto

Roermond

De politie heeft woensdagavond tijdens een grootscheepse alcoholcontrole in Roermond een man aangehouden die een dag eerder een politieauto had geramd. De man bleek nog 26 dagen gevangenisstraf te moeten uitzitten.

Bij de alcoholcontrole op de Oranjelaan hebben 180 bestuurders een blaastest afgelegd. Tijdens de controle is een 43-jarige man op de Titaniastraat aangehouden op verdenking van het verlaten van plaats ongeval, niet voldoen aan een bevel en gevaarlijk rijgedrag. De man negeerde bij de controle een stopteken en ging er vandoor. Hij botste tegen een lantaarnpaal. en vluchtte te voet de wijk in. Hij kon met behulp van een getuige worden aangehouden op de Titaniastraat. Na onderzoek bleek de man niet onder invloed van alcohol te verkeren. Echter was zijn rijbewijs verlopen, was de auto niet verzekerd en werd in de auto diverse (vermoedelijk) inbrekerswerktuig aangetroffen. De auto en aangetroffen goederen zijn in beslag genomen.

Na onderzoek op het politiebureau bleek de man dinsdagavond omstreeks 20:25 uur bij een controle op de Ster te Roermond een politieauto geramd te hebben en er vandoor te zijn gegaan. De man werd door surveillerende agenten gecontroleerd vanwege een defect licht. Bij de controle op een parkeerplaats bleek de man nog vonnissen open te hebben staan van 26 dagen gevangenisstraf en een geldboete van 140 euro. Hierop heeft de man geprobeerd de parkeerplaats te verlaten. Hierbij heeft hij de politieauto aan de voorzijde geramd. Toen dit niet lukte probeerde hij het via de achterkant. De politieauto werd hierdoor aan de achterzijde geramd. Hij wist uiteindelijk te vluchten door door een afrastering te rijden. De man is vervolgens door gewaarschuwde agenten achtervolgd door Lerop. Echter was het rijgedrag van de man zo gevaarlijk dat de achtervolging moest worden gestaakt. De politieauto is zwaarbeschadigd geraakt. Er zijn geen gewonden gevallen.

De man zit in afwachting van verder onderzoek vast.
Provincie:
Tag(s):