zondag, 28. september 2008 - 21:10

Vluchtende inbrekers halen nat pak

Zwartsluis

Door de hulp van oplettende burgers heeft de politie op zondagmorgen 28 september twee mannen aangehouden die worden verdacht van diverse inbraken in auto’s en panden in Zwartsluis in de nacht van 27 op 28 september. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Zondagmorgen rond 6.45 uur kreeg de politie de melding van een bewoner dat op de Verlengde Sportlaan drie mannen allerlei goederen met daaroverheen doeken in een auto stopten en wegreden. Agenten die vanaf Hasselt reageerden op de melding kwamen op de dijk de betreffende auto tegen.

Toen de bestuurder de politie zag keerde hij om en ging er vandoor. De politie raakte de auto snel uit het oog maar bleef in de omgeving zoeken. Enige tijd later kwam er een melding binnen van een auto die op de kop in de kolk in Zwartewaterklooster dreef. Toen de politie ging kijken bleek dit de gezochte auto te zijn. In de auto zaten geen personen meer.

Weer enige tijd later kwam er een melding binnen van een bewoner van de Hasselterweg. Hij had zojuist twee personen aan de deur gehad met de vraag of ze een taxi konden bellen. De twee waren kletsnat en zeiden pech met de auto te hebben. Op het moment dat de twee in de inmiddels gearriveerde taxi wilden stappen konden ze door de politie worden aangehouden.

De twee verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Tijdens het eerste onderzoek werden langs de parallelweg van de dijk tussen Hasselt en Zwartsluis diverse goederen aangetroffen die zeer waarschijnlijk uit de auto van de verdachten zijn gegooid.

In de loop van de ochtend zijn vanuit Zwartsluis diverse meldingen binnengekomen van inbraken in auto’s en panden. Deze zaken worden geïnventariseerd en gekeken wordt of de aangehouden verdachten iets met deze zaken te maken hebben. Naar de derde verdachte is nog gezocht, maar deze is niet meer aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):