donderdag, 5. juni 2008 - 18:02

Vluchtpoging Kerkradenaar eindigt in vijver

Heerlen

Een 46-jarige man uit Kerkrade is donderdagmiddag op de vlucht voor de politie in Heerlen in een vijver geindigd. De man kon daar door de politie worden aangehouden.

De politie had rond 15.00 uur een melding gekregen dat twee personen bij de voormalige politieschool vernielingen aan het plegen waren. Ter plaatse bleek dat er al een ruit vernield was. De agenten zagen om de bocht een personenauto die met hoge snelheid wegreed. De bestuurder reed door de smalle doorgang aan de achterzijde van de Kerkraderweg en probeerde zo te ontvluchten. De agenten zagen dat de man de in de doorgang in beton staande dranghekken compleet tegen de vlakte reed. De bestuurder wist met de auto door te rijden, maar vergat daarbij aan het einde links- of rechtsaf te slaan waardoor hij een betonnen stoeprand uit de grond reed en vervolgens door een perkje met een hoge snelheid tot stilstand kwam in een vijver. De bijrijder wist richting de Molenberg te ontkomen, maar de gewonde bestuurder is aangehouden.

De man bekende kort daarna te hebben ingebroken in de voormalige politieschool. De verdachte is voor behandeling van zijn wonden overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):