maandag, 14. januari 2008 - 20:55

Vluchtpoging na twee aanrijdingen eindigt in politiecel

Ruinerwold

Na door te zijn gereden bij twee aanrijdingen eindigde zondagmorgen de vluchtpoging van een 21 jarige inwoner uit Noordscheschut in een tuin aan de Hesselterweg bij Ruinerwold, waar hij door de politie is aangehouden. De politie vermoedt dat de man reed onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto in beslag genomen.

Zondagmorgen omstreeks 09.30 botste op de Schoonveldeweg in Koekange een achteruitrijdende auto met hoge snelheid op een andere auto. De 34 jarige bestuurder uit Staphorst belandde met zijn zwaar beschadigde auto in de berm. De auto van de veroorzaker werd ook zwaar beschadigd, maar ondanks dat ging de bestuurder er snel vandoor. Kort daarna botste deze auto op de weg Berghuizen achter op een personenauto, bestuurd door een 64 jarige vrouw uit Koekange. Ook na deze aanrijding reed de bestuurder door zonder te stoppen.

Uiteindelijk eindigde de rit op de Wolddijk bij Oosteinde waar de zwaar beschadigde auto niet meer verder kon. De bestuurder vluchtte te voet verder maar werd even later op aanwijzing van getuigen aangehouden in de tuin van een nabijgelegen woning aan de Hesselterweg.

De man is voor nader onderzoek ingesloten waar een arts op verzoek van de politie bloed afnam, wat zal worden onderzocht op drugsgebruik. De man is in de loop van zondag na het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):