zondag, 3. februari 2008 - 17:08

Voetbalgevecht in Groningen eindigt onbeslist

(Elfvoetbal) Na een saaie eerste helft ontpopte het treffen tussen FC Groningen en Roda JC zich tot een spectaculaire wedstrijd vol overtredingen, kansen en opstootjes. Uiteindelijk moesten beide clubs genoegen nemen met een punt: 1-1.

Dankzij een treffer van debutant Berry Powell kwam Groningen na vijftien minuten op voorsprong. Tien minuten later kreeg de thuisclub minder goed nieuws te verwerken toen Martijn Meerdink onterecht het veld uit werd gestuurd na een sliding op de bal.

Desondanks wist de thuisclub de voorsprong lange tijd eenvoudig te behouden. Pas in het laatste kwart van de wedstrijd slaagde Roda erin een serieus offensief op touw te zetten, dat tien minuten voor tijd uitmondde in de gelijkmaker van invaller Andres Oper.