maandag, 4. augustus 2008 - 9:14

Voetbalwedstijd rustig verlopen

Rotterdam

De tweede wedstrijd, van de vriendschappelijke voetbalwedstrijden die in het kader van het Port of Rotterdam Tournament in het Feyenoordstadion zijn gespeeld, is zondagavond rustig verlopen. In totaal zijn er 40 aanhoudingen verricht. Dit maakte de politie Rotterdam bekend.

De politie Rotterdam-Rijnmond is tevreden over de adequate maatregelen die zijn genomen om deze vriendschappelijke ont-moetingen een veilig en sportief verloop te geven. Vanuit Engeland / Schotland waren enkele honderden supporters aanwezig. Eenmaal hebben politiemedewerkers van de Mobiele Eenheid en agenten te paard in het centrum van de stad nog ingegrepen om een dreigende vechtpartij tussen twee groepen supporters te voorkomen.

In het begin van de avond is een groep van 25 Engelse en Schotse supporters aangehouden in het kader van de APV in de omgeving van de voetbalstadion van Feyenoord; de Kuip. Zij hadden geen kaartjes bij zich, waren weggestuurd, liepen rond het stadion en zijn gearresteerd voor dreigende ordeverstoring. Sommige van hen waren onder invloed van alcohol.

Daarnaast zijn er nog 15 personen aangehouden voor ondermeer: zwarte handel in voetbalkaartjes, belediging van politiemensen, mishandeling, vernieling, wildplassen, het hebben van een stadion-verbod en het overtreden van de huisregels van het stadion. Tenslotte hebben twee mensen geprobeerd om in het stadion te be-talen met vals geld. Eén van hen, een Schot, had ook nog een imitatie-vuurwapen bij zich en een kleine hoeveelheid verdovende middelen. De verdach¬ten, waaronder 18 Schotten en 10 Engelsen, zijn overgebracht naar het Gerechts¬gebouw waar ze zijn vast¬gezet voor nader onderzoek.
Provincie:
Tag(s):