woensdag, 16. juli 2008 - 11:06

Voetganger overleden na aanrijding met scooter

Breda

Een 50-jarige inwoner van Breda is in de nacht van dinsdag op woensdag om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De man liep op de kruising van de Nieuwe Boschstraat met de Nassaustraat toen hij werd geschept door een scooter.

De bestuurder van de scooter reed op de Nassaustraat in de richting van het Valkenbergpark. Op de kruising met de Nassaustraat haalt hij een andere scooter in en rijdt daarna tegen de voetganger op die op dat moment de kruising oversteekt. Het slachtoffer loopt zwaar hoofdletsel op en komt te overlijden. Een aantal familieleden van het slachtoffer heeft de aanrijding zien gebeuren waarna de emoties hoog opliepen.

De bestuurder van de scooter, en 17-jarige inwoner van Breda, springt vervolgens op zijn scooter en rijdt weg. Na een half uur meldt hij zich bij de politie. Hij is eveneens gewond geraakt bij de aanrijding maar kan na behandeling in het ziekenhuis weer weg.

De politie houdt de jongen hierna aan en stelt hem in verzekering. De scooter is inbeslaggenomen. Verkeersongevalspecialisten hebben een onderzoek ingesteld om de exacte toedracht te achterhalen. Aangezien de voetganger de mindere is in het verkeer is de bestuurder van de scooter vooralsnog verdachte van de aanrijding.
Provincie:
Tag(s):