dinsdag, 29. januari 2008 - 23:04

Volendam op Monopolyspel

Burgemeester W.J.F.M. van Beek heeft vorige week de eerste stem uitgebracht op de website www.monopoly.nl om Volendam via een zgn. wildcard op het Monopoly speelbord te krijgen.

Spellengigant Parker, onderdeel van Hasbro, organiseert een wereldwijde stemming voor de plaatsen op het Monopoly-bord. De wereldbevolking bepaalt vanaf 22 januari op de website www.monopoly.nl welke steden er op het bord komen. In totaal zijn er wereldwijd 68 steden genomineerd voor 20 posities op het bord. Amsterdam is daar één van!

Daarnaast zijn er 2 wildcards. Volendam gooit zich nu vol in de strijd om een wildcard te bemachtigen. Als ‘Grootste muziekdorp ter wereld’, is Volendam een veelbelovende kandidaat voor deze unieke Monopoly-editie die vanaf september in een wereldwijde oplage van 2 miljoen stuks verspreid zal worden.

Het is voor het eerst dat steden over de hele wereld strijden om een plaatsje op het bekendste speelbord van het universum. Een team van ervaren reizigers heeft de 68 wereldsteden genomineerd, waar je tot 28 februari dagelijks op kunt stemmen, waar onder Amsterdam.

Van 22 januari tot 9 maart kan iedereen steden of dorpen nomineren voor de wildcards.De wildcard posities zijn in de originele versie van Monopoly Dorpstraat en Brink uit ‘Ons Dorp’. Volendam is natuurlijk typisch Nederlands, maar ook de woonplaats van een groot aantal bekende artiesten die in de hausse van de vaderlandse muziek de laatste jaren zijn opgekomen.

Daarnaast manifesteert Volendam zich ook op sportief gebied zeer nadrukkelijk. Op diverse terreinen spelen teams en individuele sporters op het landelijk hoogste of bijna hoogste niveau en behalen daarbij aansprekende resultaten.

Volendam heeft dus alle reden om zich naast Amsterdam hard te maken voor een plaats op het bord van de Monopoly World Edition.
Provincie:
Tag(s):