vrijdag, 18. april 2008 - 21:29

Volendam wint Jupiler league

Den Haag

Vrijdagavond heeft Volendam het gepresteerd om met 0-1 van Den Haag te winnen. RKC moest om te competitie te winnen met zes doelpunten verschil Fortuna Sittard weten te verslaan, maar de club kreeg klop van de Limburgers en verloor met 1-2. Het team van Stanley Menzo is net als in 2003 Landskampioen van Eerste Divisie. Het winnende doelpunt kwam van topscorer Jack Tuyp.

Vorige week roken de Volendammers de overwinning al, maar RKC kon daar nog een stokje voor steken door een hoger doelsaldo te behalen. Beide clubs hadden de draaiboeken voor de huldiging vrijdag klaar liggen, maar RKC heeft deze niet nodig.

Zes jaar geleden reed de selectie direct na de wedstrijd (in de nacompetitie) met de 'Heen en Weer' over De Dijk, maar omdat de spelers vandaag pas rond 00.00 uur terug verwacht worden zal de huldiging pas zaterdag plaatsvinden. Rondom het stadion was het na de wedstrijd al snel druk met feestgangers die de selectie opwachten.

FC Volendam zal het komend seizoen in de eredivisie zonder Menzo moeten doen de trainer heeft aangegeven na twee seizoenen de club te willen verlaten. Hij hoopte op een andere club maar deze heeft zich tot nu toe niet gemeld. Frans Adelaar is de nieuwe trainer voor de Volendammers.
Provincie:
Tag(s):