donderdag, 13. november 2008 - 0:05

Volendam wipt dramatisch Ajax uit beker

(Elfvoetbal) FC Volendam heeft voor een stunt gezorgd door in de derde ronde van de KNVB-beker Ajax uit te schakelen. De oranjehemden hadden een verlenging nodig om de Amsterdammers op de knieën te krijgen.

De reguliere speeltijd leverde welgeteld één noemenswaardig moment op. Luis Suárez mikte een kwartier voor tijd op de buitenkant van de paal. Verder kenmerkten beide partijen zich in de eerste negentig minuten met rommelig en ronduit slecht voetbal. Ajax leek niet te willen, Volendam niet te kunnen.

Pas in de verlenging kwam het duel 'los'. Gabri kreeg een grote kans om de eerste goal te maken, maar de Spanjaard kon op aangeven van Siem de Jong niet drukken. Zijn inzet van dichtbij ging metershoog over. Niet veel later kon Leonardo de wedstrijd openbreken. De invaller kreeg de bal met geluk mee in de zestien, maar prikte met links naast de verkeerde kant van de paal.

Een tel later kreeg Jack Tuyp een enorme mogelijkheid. De Volendamse spits kopte echter rakelings voorlangs. Het was de aanzet van een stormloop van de ploeg van Frans Adelaar. Vijf minuten in de tweede helft werd deze strijdlust beloond. Tuyp werd door Melvin Platje alleen voor Kenneth Vermeer gezet en bleef dit keer wél koelbloedig. Met een simpele voetbeweging verschalkte hij de doelman en besliste de wedstrijd.

Ajax haalde het einde overigens niet met elf spelers. Thomas Vermaelen viel uit met een blessure en kon niet worden vervangen omdat Marco van Basten al drie keer had gewisseld.
Categorie:
Tag(s):