maandag, 15. september 2008 - 19:01

Volksfeest in Miste

Winterswijk

Het volksfeest begon in Miste al vorige week donderdag.'s middags was er vertier voor de oudere jeugd en 's avonds ging het bestuur langs de bouw-locaties om de werkzaamheden te bewonderen.De vrijdag begon heel vroeg. Rond half acht werd het koningspaar het bed uit geblazen door twee muzikanten van Excelsior. Daar werd ontbeten met de traditionele gebakken eieren.

Het koningspaar (Egbert en Anet) ging mee naar den Tappen alwaar het Wilhelmus werd gezongen en de optocht kon beginnen. Halverwege de route was de stop op het terrein van familie Woordes. De route liep verder naar den Tappen waar er spelen waren voor de kinderen en de volwassenen.

Gezien het weer zag het er somber uit voor de spelen maar gelukkig stelde een familie naast den Tappen hun schuur ter beschikking zodat de kinderspelen toch door konden gaan.

Vrijdag avond was het feest!! Mistes Plat verzorgde een geweldig begin van de avond en de avond werd afgemaakt door muziek van Krexx.

Zaterdagochtend was er een optocht. Met de hele stoet naar het koningspaar om het afscheid van de huidige koning te vieren.

Rond 12.00 uur was het gezelschap weer terug bij den Tappen waar de vogel klaar werd gezet. De eerste schoten werden gelost door de koning en zijn vrouw. Na 47 schoten is de nieuwe Koningin bekend.

Zondagmiddag waren er volksspelen en de avond werd afgesloten met muziek van Bolero.
Provincie:
Tag(s):