donderdag, 28. februari 2008 - 16:21

Volkswagen breidt BlueMotion-gamma nog verder uit

Leusden

Volkswagen voegt twee nieuwe modellen toe aan haar BlueMotion-gamma: de Golf Variant en de Jetta. Voor beide Volkswagens met 1.9 TDI-motor geldt een gemiddeld brandstofverbruik van 4,6 liter per 100 kilometer (1 liter op 21,7 km). Volkswagen bracht de CO2-uitstoot terug tot 122 g/km. Voor beide modellen resulteert dat in het groene energielabel A.

De Golf Variant en de Jetta zijn het zesde en zevende BlueMotion-model van Volkswagen. De Polo, Golf, Golf Plus, Passat en Passat Variant zijn al leverbaar in een BlueMotion-uitvoering. De toevoeging BlueMotion houdt een laag verbruik en minimale emissies in zonder aan prestaties en comfort in te leveren. Zowel de Golf Variant als de Jetta BlueMotion heeft een 1,9-liter TDI dieselmotor met 105 pk/77 kW. Het maximumkoppel bedraagt 250 Nm bij 1.900 toeren per minuut.

Diverse technische maatregelen leidden tot het gunstige brandstofverbruik en de lage CO2-uitstoot van de BlueMotion-modellen. Zo verlengde Volkswagen de overbrenging van de derde, vierde en vijfde versnelling. Daarnaast wijzigden de ingenieurs het motormanagement. Dankzij aerodynamische aanpassingen is de luchtweerstandcoëfficiënt verbeterd. De Cw-waarde van bijvoorbeeld de Golf Variant BlueMotion daalde van 0,31 naar 0,30. Het standaard sportonderstel, waardoor de BlueMotions lager liggen dan de ‘normale’ 1.9 TDI-versies, heeft een positief effect op de luchtweerstand. Speciale banden met een extra lage rolweerstand dragen bij tot een gunstig brandstofverbruik. Karakteristiek voor de Jetta BlueMotion is de kleine achterspoiler op de kofferbak. De grille is vrijwel volledig dicht en de onderzijde van de auto zo glad mogelijk. Dat heeft ook gevolgen voor de topsnelheid van de BlueMotion-modellen: die steeg met 3 km/uur naar 190 km/uur.

Volkswagen biedt de Golf Variant BlueMotion en Jetta BlueMotion aan in de uitrustingsniveaus Trendline, Comfortline en Sportline. De basisuitvoering Trendline is al zeer rijk uitgerust: standaard zijn zes airbags, ABS, centrale portiervergrendeling op afstandbediening, boordcomputer, Climatic (halfautomatische airconditioning) en elektrisch te bedienen ramen vóór en achter.

De Volkswagen Golf Variant BlueMotion en Jetta BlueMotion zijn per direct leverbaar bij de Volkswagen-dealer. Beide modellen hebben het groene energielabel A. Prijzen beginnen bij 28.000 euro voor de Golf Variant BlueMotion en 28.220 euro voor de Jetta BlueMotion. Beide prijzen zijn inclusief btw/bpm.
Categorie:
Tag(s):