maandag, 10. maart 2008 - 20:51

Voorbereidingen Hanzelijn in volle gang

De voorbereidingen voor de Hanzelijn tussen Lelystad en Zwolle zijn begonnen. Bomen en struiken langs het bestaande spoor zijn net gekapt en in het voorjaar start het grondwerk, zoals het ophogen en egaliseren van de grond bij het spoor. Ook voor de bewoners van HanzePark zal er dus veel te zien zijn de komende tijd.

Nieuwe sloot

Omdat het spoor wordt verdubbeld, moet de sloot in HanzePark die nu direct naast het spoor ligt (van de Kempenaar tot de eerste rotonde, bij de diagonaal), worden verlegd. In mei wordt de huidige sloot daarom dichtgemaakt. Vervolgens wordt twintig meter verder, dichter naar de woningen toe en parallel aan de huidige sloot, een nieuwe sloot uitgegraven. Voorafgaand worden twee houten bruggen, die over de huidige watergang langs het spoor tussen de Kempenaar en Rigastraat liggen, gesloopt. Deze bruggen worden nu al niet meer gebruikt.
Geluidsschermen

De werkzaamheden zullen in fases plaatsvinden en duren tot 2012. Daarna kunt u in slechts dertig minuten naar de hoofdstad van Overijssel reizen. Bang voor geluidsoverlast hoeven bewoners dan niet te zijn. Langs HanzePark komen geluidsschermen van drie meter hoog, voorzien van begroeiing. Tussen het nieuwe spoor en de eerste woningen zit bovendien maar liefst zestig meter, een wettelijk verplichte afstand.
Provincie:
Tag(s):