dinsdag, 30. december 2008 - 15:56

Voorbijganger waarschuwt bewoners voor brand

Rotterdam

De politie heeft samen met de brandweer diverse woningen ontruimd nadat er een melding was van brand. Dinsdagochtend rond half twaalf kreeg de politie melding dat er brand was op een balkon van een flat aan de Nancy Zeelenbergsingel. Een voorbijganger, een 39-jarige Rotterdammer, liep in de omgeving met zijn zoontje, en zag de brand.

Hij is daarop het pand binnengegaan en heeft de bewoners op de hoogte gesteld van de brand. Dit terwijl er al rookontwikkeling op de gangen was. De aanleunwoningen op de derde op vierde etage zijn ontruimd. Een bewoonster had rook ingeademd, en is overgebracht naar het IJsselland ziekenhuis. Ongeveer 20 mensen zijn opgevangen in een recreatieruimte.

De brand is vermoedelijk op de derde etage, op een balkon ontstaan. Daar stond een rieten stoel en een rieten hek. Door de hitte van de brand is het raam gesmolten. De brand is vervolgens ook doorgeslagen naar het kozijn en gevel. De moedige voorbijganger zal van de politie een bedankje in de vorm van een bos bloemen krijgen.
Provincie:
Tag(s):