vrijdag, 9. mei 2008 - 9:32

Voorlopig geen werkzaamheden Majellaknoop

Utrecht

De bestuursrechter heeft de door gemeente Utrecht verleende vrijstelling die het mogelijk maakt te starten met de reconstructie van de zogenaamde Majellaknoop in Utrecht geschorst. De rechter bepaalde dat er geen werkzaamheden verricht mogen worden tot er uitspraak is gedaan in een bodemprocedure over dezelfde kwestie. Die uitspraak wordt op 23 mei gedaan.

Op basis van de vrijstelling kan een reconstructie van gedeelten van de Vleutenseweg, de Thomas a Kempisweg en de Spinozaweg plaatsvinden. Tevens is voorzien in de aanleg van een nieuwe verbindingsweg (bypass) evenwijdig aan het spoor. De voorzieningenrechter is van oordeel dat het plan verkeerskundig en ruimtelijk behoorlijke consequenties heeft.

Omdat de Stichting Ronduit Weg in de bodemprocedure een aantal principiële vragen aan de orde heeft gesteld op het terrein van de luchtkwaliteit en de gevolgen van de werkzaamheden niet eenvoudig ongedaan kunnen worden gemaakt, achtte de rechter het noodzakelijk de werkzaamheden te verbieden, totdat de uitspraak in de bodemprocedure gedaan is.
Provincie:
Tag(s):