woensdag, 27. februari 2008 - 13:41

Voormalig glasmuseum en klooster gaan open

Hoogeveen

Vanaf zaterdag 1 maart is in het voormalige klooster en glasmuseum in Hoogeveen de tentoonstelling ‘Organische architectuur, mens en natuur als inspiratie voor het bouwen’ te zien. Aan de hand van talrijke kleurenfoto’s, maquettes, meubels en objecten wordt een overzicht gegeven van de achtergronden, de ontwikkeling en actualiteit van deze bijzondere architectuurstroming.

De tentoonstelling wordt vrijdag 29 februari officieel geopend door burgemeester Urlings. Daarna is de tentoonstelling tot en met 12 mei te zien in het voormalig klooster en glasmuseum aan de Brinkstraat, elke week van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend.

Naast de tentoonstelling wordt een breed scala aan lezingen georganiseerd voor een ieder die hartstocht voor architectuur heeft. Zo wordt bijvoorbeeld een lezing over ‘Organisch bouwen in de prehistorie’ georganiseerd. Tijdens deze avond wordt het mysterie van de hunebedden ontrafeld. Tuin- en landschaparchitect Jørn Copijn geeft samen met architect/stedenbouwkundige Frans van der Werf een lezing over natuurlijk wonen. Ook wordt op donderdag 8 mei het symposium ‘Bouwen met hartstocht’ gehouden.
Provincie:
Tag(s):