vrijdag, 16. mei 2008 - 11:55

Voormalig postkantoor Nijmegen ontruimd door ME

Nijmegen

De politie van Nijmegen is vrijdagmorgen rond 09.00 uur begonnen met het ontruimen van het voormalige TPG post gebouw aan het Stationsplein. In het gebouw hadden zich enkele krakers verschanst die na een uitspraak van de rechter, op 7 mei j.l., verwijderd mochten worden. Dit maakte een woordvoerder van de politie Gelderland-Zuid bekend.

Momenteel wordt het gebouw gebruikt als atelier voor kunstenaars en maakt de brandweer van Nijmegen gebruik van het gebouw als oefenlocatie. De krakers moesten het gebouw verlaten omdat na de sloop van het pand er een torenflat met woningen en muziekcentrum ‘Doornroosje’ gevestigd zal worden. Omdat de krakers niet uit eigen beweging het gebouw wilden verlaten, heeft de politie besloten om in te grijpen.

De politie heeft zich een toegang verschaft via het dak van het gebouw en ging hierna het pand verdieping voor verdieping ontruimen. De krakers hadden het de politie niet makkelijk gemaakt. Zo waren deuren dicht gelast en diverse barricades opgeworpen.

‘De ontruiming verloopt uiterst rustig en er zijn tot nu toe 8 krakers aangehouden. Het zal nog de gehele dag duren voordat het gehele gebouw is doorzocht en kan worden vrijgegeven. Door de ontruiming heeft het busvervoer een andere route moeten nemen en is spoor 1 van het Centraal Station enige tijd buiten gebruik geweest', aldus de woordvoerder van de politie.
Provincie:
Tag(s):