maandag, 28. januari 2008 - 20:23

Voormalige Chinees in brand

Nijmegen

Zondagmiddag rond half vier ontstond er een flinke brand in een voormalig Chinees pand aan de Van Schaeck Mathonsingel. Vlak na het ontstaan van de brand is aan buurtbewoners gevraagd om ramen en deuren uit voorzorg dicht te houden.

Bewoners van de Burgemeester Hustingxflat werden vanwege alle mogelijke overlast van bluswerkzaamheden opgevangen in het buurtcentrum aan de Tweede Oude Heselaan. Uit metingen die door de brandweer zijn verricht, kon men later uitsluiten dat er gevaarlijke stoffen in de rookontwikkeling waren meegenomen. Tevens lieten betrokken partijen weten dat er zich geen asbest in het pand zou bevinden.

Bij de politie en de betrokken partijen was geen informatie bekend van het feit dat er mogelijk krakers of anti-krakers in het pand van de voormalige Chinees aanwezig waren.

Gemeentewerken plaatste hekwerken rondom het gebouw, later werd ook de straat gedeeltelijk afgezet. De brandweer werkte met 3 eenheden, rond de 35 brandweermensen en een hoogwerker. Om 18.30 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven.

De Technische Recherche start het onderzoek naar de oorzaak van deze brand zo spoedig mogelijk.
Provincie:
Tag(s):