woensdag, 2. april 2008 - 12:03

Voortgang werkzaamheden rondom Reitdiepplein

Groningen

In de komende periode vinden er nog diverse (afrondende) werkzaamheden plaats op en rondom het Reitdiepplein. De verwachting is dat omstreeks half juni de werkzaamheden starten voor de aansluiting van Ring Noord met Ring West. Deze werkzaamheden zullen een aantal weken duren.

Tijdens de stremming van de Friesestraatweg (N355) in december 2007 is de asfaltdeklaag op de Friesestraatweg en de Pr. Uilkensweg vanwege de weersomstandigheden niet aangebracht. De planning is dat de resterende asfalteringswerkzaamheden worden uitgevoerd in het weekend van vrijdag 11 tot maandag 14 april 2008.

De werkzaamheden aan de fietspaden en de bushaltes zijn nagenoeg afgerond. Door de weersomstandigheden is er tot op heden geen mogelijkheid geweest om de fietspaden te asfalteren. De fietsers zullen voorlopig dus nog gebruik moeten maken van de omleidingsroute langs de zuidzijde van de Friesestraatweg (N355).

Ten behoeve van de asfalteringswerkzaamheden wordt de Friesestraatweg (tussen de aansluiting met de Westelijke Ringweg en de Zijlvesterweg) afgesloten voor het verkeer van vrijdag 11 april 19.00 uur tot maandag 14 april 06.00 uur. Daarnaast wordt de Pr. Uilkensweg (van en naar de wijk Reitdiep) afgesloten van vrijdag 11 april vanaf 06.00 uur tot maandag 14 april tot 06.00 uur. Het doorgaande verkeer op de Friesestraatweg wordt omgeleid via de route Hoendiep - Hoogkerk – Enumatil. Het verkeer op de Pr. Uilkensweg wordt omgeleid via Zernike. Na dit weekend worden de nieuwe bushaltes in gebruik genomen.
Provincie:
Tag(s):