vrijdag, 1. augustus 2008 - 8:45

Voortvluchtige Nederlander in Brussel gearresteerd

Brussel (B)

In Brussel is woensdagavond een Nederlander gearresteerd die international gesignaleerd stond. De man werd aangehouden door het Fugitive Active Search Team (FAST). Dit heeft de Belgische politie bekend gemaakt.

De Nederlander werd gezocht nadat hij eerder dit jaar veroordeeld was tot 13 jaar gevangenisstraf wegens doodslag, maar spoorloos verdween. De verdachte had op 1 januari 2006 in Rotterdam, samen met enkele kompanen, een man beschoten met een vuurwapen en gestoken met een mes. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen. 
De man verdween spoorloos op de dag van de uitspraak door het gerechtshof in Den haag en werd internationaal geseind door Nederland.

Omdat de Nederlandse politie vermoedde dat de voortvluchtige zich in België schuilhield, riepen zij de hulp in van het FAST. 
De speurders van het FAST konden hem lokaliseren in Brussel, waar hij woensdagavond opgepakt werd op de openbare weg. De verdachte probeerde nog te ontsnappen aan de agenten door met een voertuig bestuurd door één van zijn kennissen te vluchten. Na een achtervolging door de straten van Brussel konden de ploegen van het FAST de wagen klemrijden en de voortvluchtige crimineel in de boeien slaan.

De man is inmiddels voorgeleid bij de Brusselse onderzoeksrechter en wacht nu op zijn uitlevering aan Nederland.
Provincie:
Tag(s):