dinsdag, 24. juni 2008 - 20:44

Voortzetting Flevodrome tot 2014

Almere

Het College van B en W heeft ingestemd met de voorzetting van Flevodrome tot 2014. Flevodrome is een leerwerkbedrijf, waar jongeren vanaf 18 jaar terecht kunnen om te leren werken.

Het gaat om jongeren met complexe persoonlijkheids- en gedragstoornissen die mede als gevolg hiervan veelal met politie, justitie en hulpverlening in aanraking zijn gekomen.

In het verleden is gebleken dat het moeilijk is om deze jongeren binnen reguliere opleidingen te laten scholen en kwalificaties te laten halen. Flevodrome biedt jongeren een unieke combinatie van een behandeling voor hun gedragsproblemen én een voorbereiding op de arbeidsmarkt.

De jongeren volgen er een opleiding in hout- en metaalbewerking. Flevodrome heeft een vestiging in Almere die zich richt op metaalbewerking en een vestiging in Lelystad voor houtbewerking. Flevodrome biedt per jaar plek aan 32 Almeerse jongeren. De jaarlijkse kosten van deze voorziening bedragen €435.000.

In de periode tussen 2002-2007 hebben 163 jongeren Flevodrome Almere bezocht.
Hiervan zijn 93 deelnemers uitgestroomd naar werk en/of school, 21 zijn verwezen naar een behandeltraject, 13 hebben het traject voortijdig verlaten, 23 zijn geschorst en 13 zitten nog in het traject.
Provincie:
Tag(s):