woensdag, 2. januari 2008 - 14:53

Vosje dood door 'NATUUR' fotografen

Schaarsbergen

Opnieuw zijn fotografen in opspraak geraakt die wilde dieren voeren voor een mooi plaatje. Op het nationaal park De Hoge Veluwe heeft men de afgelopen weken een vosje gevoerd, dat daardoor de angst voor de mensen verloor en tam werd.

Het beestje liet zich meelokken door hondenbrokken naar een mooie gras- of heide-omgeving, zodat het beestje mooi op de foto of film gezet kon worden. De vos liet zich makkelijk vastleggen, op zondagen liepen er wel twintig mensen om de vos heen.

Een woordvoerster van het nationaal park De Hoge Veluwe heeft tegen Blik op Nieuws verteld niet blij te zijn met deze actie van de fotografen en filmers. 'Toen wij er lucht van kregen hebben de parkmedewerkers met een aanstelling tot buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA), extra gesurveilleerd in de omgeving. De BOA's hebben echter geen mensen de vos zien voeren'. Doordat een vos ziektes op de mens kan overbrengen moet een tamme vos worden afgeschoten. Dit is ook het treurige lot van het vosje. Het vosje is inmiddels afgeschoten. De woordvoerster hoopt dat men inziet wat de gevolgen zijn als wilde dieren gevoerd worden.
Provincie:
Tag(s):