dinsdag, 2. december 2008 - 9:58

Vrachtwagen-chauffeur dronken achter het stuur

Rotterdam

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft maandag 1 december 2008 omstreeks 19.15 uur met behulp van een attente automobilist een 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Duisburg (D) met te veel drank op aangehouden.

De bestuurder van de Nederlandse trekker en oplegger blies 1145 ugl (2,6 promille). In overleg met de officier van justitie is een boete opgelegd van 2000 euro. Hij kreeg tevens een rijverbod opgelegd van 15 uur.

Het slingerend rijgedrag van de vrachtwagenchauffeur ontging niet aan diverse automobilisten. Hij reageerde ook niet op signalen van deze weggebruikers. Een attente automobilist volgde de vrachtauto vanaf de rijksweg A16 tot aan Pernis. Hij gaf constant de positie door aan de meldkamer van de Verkeerspolitie van het KLPD in Driebergen.

Ter hoogte van Pernis zag een surveillance-eenheid de vrachtwagencombinatie rijden en gaf een stopteken. De chauffeur blies een “F� op het selectieapparaat. Collega’s van de politie Rotterdam brachten de chauffeur over naar bureau Hoogvliet en onderwierpen hem aan de ademanalyse.
Provincie:
Tag(s):