woensdag, 30. januari 2008 - 21:29

Vrachtwagen-chauffeur rijdt jonge meisjes aan

Nijverdal

Twee Nijverdalse meisjes van 10 jaar werden maandagmiddag 28 januari door een bestuurder van een vrachtwagencombinatie aangereden op de Klaproos in hun woonplaats. De bestuurder reed na de aanrijding door. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Maandagmiddag 28 januari fietste een 10-jarig meisje uit Nijverdal, met haar even oude vriendinnetje achterop, richting de Dille in hun beider woonplaats. Op de Klaproos werden de meisjes ter hoogte van de bussluis ingehaald door een vrachtwagencombinatie, beladen met nieuwe blauwe auto’s.

Hoewel dit verboden is, reed de vrachtwagen over de genoemde bussluis. Tijdens het passeren werden de meisjes op de fiets geraakt door de vrachtwagen. Beide meisjes kwamen hierbij ten val.

Ook een getuige die even voor de beide meisjes door de vrachtwagen was ingehaald, werd bijna aangereden. Alle betrokkenen bleven ongedeerd. De bestuurder van de vrachtwagen is doorgereden.

De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de vrachtwagen of met mensen die weten wie de bestuurder van deze vrachtwagen is. De vrachtwagencombinatie was beladen met een vijftal kleine, nieuwe, blauwe auto’s.

Ook vraagt de politie aan mensen die getuige zijn geweest zich te melden.
Provincie:
Tag(s):