vrijdag, 18. juli 2008 - 16:14

Vrachtwagen-chauffeur speelt voor eigen rechter

Breda

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft vrijdag 18 juli 2008 twee mannen en een 12-jarig kind aangehouden op de rijksweg A27 ter hoogte van Breda. Een bestuurder van een personenauto en een bestuurder van een vrachtauto kregen naar aanleiding van een verkeerssituatie een meningsverschil, waarbij dreigende taal is geuit.

De bestuurder van de personenauto, een 47-jarige inwoner van Diemen, reed op een rijstrook die later afgesloten was in verband met een ongeval nabij knooppunt St. Annabosch. Ruim voor het rode kruis blokkeerde de vrachtwagenchauffeur, een 51-jarige inwoner van Oosterhout, de rijstrook voor deze bestuurder. Beiden zijn uitgestapt en uitten dreigende taal. De vrachtwagenchauffeur pakte hierbij een ijzeren staaf van ongeveer een meter lang. De 12-jarige inzittende van de personenauto kwam zijn vader te hulp en dreigde de vrachtwagenchauffeur te steken met een autosleutel. Een particuliere beveiliger heeft in deze escalerende situatie ingrepen en het wapen afgepakt.

Tegen de vrachtwagenchauffeur is proces-verbaal opgemaakt voor het hinderen van het verkeer en het dreigen met een wapen. In verband met deze bedreiging zal een mededeling worden gezonden aan het CBR divisie vorderingen voor een onderzoek naar zijn geschiktheid. De ijzeren staaf is inbeslaggenomen.
Provincie:
Tag(s):