maandag, 27. oktober 2008 - 21:41

Vrachtwagen-chauffeur voorkomt ernstig ongeval A12

Nootdorp

Een vrachtwagenchauffeur heeft maandagavond bij het zien van een aanrijding op de A12 adequaat ingegrepen waardoor mogelijk meer ellende is voorkomen.

Om 19.30 uur vond een ongeval plaats tussen een personenauto en een motorrijder op de A12 richting Den Haag ter hoogte van Nootdorp.

De motorrijder was van zijn motor geslingerd en bleef op de weg liggen. Een vrachtwagenchauffeur plaatste zijn vrachtwagen achter de motorrijder, waardoor hij voorkwam dat de motorrijder aangereden zou worden, aldus een woordvoerder van de KLPD.

Door plaatselijk zware neerslag werd er door verschillende automobilisten op de rem getrapt. Een 21-jarige vrouw uit Zoetermeer reed hierdoor een 47-jarige motorrijder uit Zoetermeer aan. De motorrijder werd van zijn motor geslingerd en bleef op rijstrook 2 liggen. De motor reed zonder bestuurder nog een stukje door en raakte daarbij een tweede personenauto.

Een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit Den Haag aarzelde geen moment en zette zijn vrachtwagen dwars over de rijstrook 2 en 3 zodat het achteropkomende verkeer moest stoppen. De motorrijder is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht.
Provincie:
Tag(s):