maandag, 10. november 2008 - 17:10

Vrachtwagen-chauffeurs zonder alcohol achter het stuur

Castenray

Het Verkeershandhavingsteam van de politie Limburg-Noord heeft maandagmorgen langs de A 73 een alcoholcontrole uitgevoerd, specifiek afgestemd op vrachtwagenchauffeurs. De controle startte om 05.30 uur en eindigde om 12.00 uur. Er werd met 13 medewerkers standplaats ingenomen op de parkeerplaats De Wuust. Aan het eind van de controle werden 571 blaastesten geteld. Geen enkele chauffeur hoefde bekeurd te worden omdat hij met alcohol op achter het stuur zat, meldt de politie.

Het Verkeershandhavingsteam heeft vanmorgen voor de eerste maal in zijn bestaan een specifieke alcoholcontrole op vrachtwagenchauffeurs gehouden. Dit omdat het idee bestond dat sommige truckers het niet zo nauw nemen met de regels rondom alcohol en verkeer. De controle heeft vooral veel positieve reacties van de chauffeurs opgeleverd. Ook kregen de politiemensen het advies nog vroeger op de baan te gaan staan, omdat het alcoholgebruik toch voorkomt tijdens de nachtelijke stops bij wegrestaurants. Wanneer de chauffeurs dan rond 01.00 uur enkele uren in hun cabine gaan slapen en rond 04.00 uur 's morgens weer vertrekken, zijn ze zeker nog onder invloed.

Wel schreef de politie een bekeuring uit voor een automobilist die met geblindeerde ramen reed. De 20-jarige bestuurder kreeg een boete van € 90,= en moest de folie terplekke verwijderen.
Provincie:
Tag(s):