donderdag, 3. juli 2008 - 14:22

Vrachtwagens blokkeren A67 door aanrijding

Asten

Op de A76 bij Asten zijn donderdagochtend drie vrachtwagens betrokken geraakt bij een ernstig ongeval. Om 10.30 uur kon een vrachtwagencombinatie op tijd remmen voor een korte file die was ontstaan na een eerder ongeval op de A67 bij Asten. De tweede vrachtwagen kon tenauwernood tot stilstand komen, maar de derde vrachtwagen kon een botsing niet meer vermijden en reed op zijn voorgangers in.

De chauffeur van de laatste vrachtwagen is naar het ziekenhuis overgebracht, maar zijn verwondingen vallen mee. De weg richting Venlo zal nog tot eind van de middag afgesloten zijn wegens opruimwerkzaamheden. Er is een omleiding ingesteld.

Op de A67 houdt de Dienst Verkeerspolitie sinds dit voorjaar gerichte handhavingsacties, met name in het weggedeelte Eersel-Someren. Hier vinden realtief veel ongevallen plaats. Hoewel de A67 een drukke weg is vanwege het vele beroepsgoederenvervoer, veroorzaken niet alleen vrachtwagens ongevallen. Ook gewone automobilisten overtreden de snelheidslimieten, rijden soms onnodig links en bellen dikwijls niet-handsfree.
Provincie:
Tag(s):