dinsdag, 3. juni 2008 - 15:18

Vrachtwagens rijden in op files A73; zes gewonden

Linne

De A73 tussen St.Joost en de Roertunnel is dinsdag tot twee keer toe gestremd geweest vanwege een aanrijding. In totaal raakte hierbij 6 personen gewond.

Dinsdagmiddag rond 16.15 uur raakten vijf voertuigen betrokken bij een aanrijding vlak voor de ingang van de Roertunnel richting Roermond. Het ongeval is vermoedelijke veroorzaakt toen een 59-jarige vrachtwagenchauffeur uit Malden, die grind vervoerde, te laat bemerkte dat er een file stond. De chauffeur moest krachtig remmen waardoor zijn truck kantelde en het grind op de rijbaan terechtkwam. De vrachtwagen raakte een bestelbusje en vervolgens raakten drie personenauto’s bij de aanrijding betrokken. In totaal raakten vijf personen gewond. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Roermond. Het asfalt moest ter plaatse door Rijkswatertsaat worden gerepareerd.

Eerder op de ochtend vond er op dezelfde rijbaan een aanrijding plaats vlak voor de afslag richting Herten. Bij die aanrijding is een 54-jarige chauffeur uit Nuth gewond geraakt. Ook hier reed een vrachtwagenchauffeur in op een file en raakte een kleine vrachtwagen, bestuurd door de man uit Nuth. Deze wagen schoof over het dak van een personenauto en kantelde vervolgens.

De grote vrachtwagen kwam in de berm tot stilstand en liep behoorlijke schade aan de cabine op. Ook lekte het voertuig diesel. De gewonde chauffeur is overgebracht naar het ziekenhuis.

Door het ongeval was de A73 tussen St.Joost en Roermond enige tijd gestremd. Tijdens het ongeval heeft de politie tien automobilisten bekeurd, omdat ze over de vluchtstrook reden. Daardoor ondervonden de hulpdiensten zeer veel last.
Provincie:
Tag(s):