donderdag, 24. april 2008 - 15:16

Vredeman de Vries Prijs voor Architectuur 2008

De provincie Friesland reikt dit jaar voor de vijfde keer de Vredeman de Vries Prijs voor Architectuur uit. Gedeputeerde Staten van Friesland hebben de jury voor 2008 benoemd. De provincie wil met deze prijs de belangstelling voor architectuur bij een breed publiek vergroten. De prijs is daarnaast bedoeld om de architectonische kwaliteit van bouwwerken te bevorderen.

Voor de prijs komen bouwwerken in aanmerking die in 2006 of 2007 in de provincie Friesland zijn gerealiseerd. Tot 9 juni kunnen per architect maximaal twee bouwwerken worden ingediend. In opdracht van de provincie is de organisatie in handen van Keunstwurk in samenwerking met ARK Fryslân, Centrum voor Architectuur en Ruimtelijke Kwaliteit.

Tijdens de eerste selectieronde in september worden uit alle inzendingen 20 bouwwerken geselecteerd voor de tweede ronde. Tijdens de tweede ronde worden uit de 20 bouwwerken vijf genomineerd. De Vredeman de Vries Prijs voor Architectuur 2008 wordt op 22 november uitgereikt aan de architect en de opdrachtgever van het winnende bouwwerk.
Elk team, bestaande uit de architect en opdrachtgever van het genomineerde project, ontvangt € 500 per nominatie. Het winnende team ontvangt een bedrag van € 5.000 en een oorkonde.

In 2006 ging de prijs naar het Groninger architectenbureau Onix met de Leeuwarder Villa Maarsingh.
Provincie:
Tag(s):