dinsdag, 16. december 2008 - 19:25

Vreugdevuren niet toegestaan

Ede

De jaarwisseling nadert. Een gezellige tijd van oliebollen, vooruit kijken, terugblikken en oudejaarsavond.Het is ook de periode waarin vooral jongeren vuurwerk afsteken.De gemeente Ede is verantwoordelijk voor een veilige jaarwisseling voor iedereen. Om die reden voert Ede de campagne ‘Lekker Knallen? Niks Verknallen!’ voor een schone, veilige en rustige jaarwisseling.

In een reeks artikelen op deze pagina’s, posters langs de weg en advertenties in deze krant wordt inwoners opgeroepen van de jaarwisseling een feest te maken. Huis-aan-huis versturen we op dinsdag 30 december een vuurwerkfolder van Stichting Nederland Schoon. Deze is gericht op het veilig afsteken van vuurwerk en het opruimen van vuurwerkafval.

Het is niet toegestaan vreugdevuren te ontsteken. Dat is te gevaarlijk in verband met de kans op beschadiging van bijvoorbeeld het wegdek en de brandveiligheid van omliggende huizen en/of gebouwen.
Schade die voortkomt uit vreugdevuren zal verhaald worden op de veroorzakers. Politie, brandweer en afdeling Toezicht van de gemeente Ede controleren op het aansteken van vreugdevuren. Zonodig wordt er bekeurd. Het plan om onder begeleiding in het buitengebied een vreugdevuur te ontsteken gaat wegens onvoldoende voorbereidingstijd niet door.

In de weken voorafgaand aan de jaarwisseling worden toegangskaarten voor feesten verkocht in cafés op het Museumplein. Alle horecaondernemers in de gemeente Ede mogen zonder aparte vergunning tijdens de oudejaarsnacht tot 06.00 uur open zijn.

Op meerdere plekken worden aparte feesten georganiseerd:

- Welstede organiseert op 31 december van 21.00 tot 01.00 uur met hulp van de Marokkaanse Vereniging een feest voor jongeren in Peptalk aan de Peppelensteeg 10 in Ede.
- In partycentrum De Prinsenhof aan de Barneveldseweg in Lunteren staat vanaf 01.00 uur een oudejaarsfeest op het programma. .
- Ana Upu aan de Van der Duijn van Maasdamstraat 16 in Lunteren organiseert een feest voor de Molukse gemeenschap. Dit is van 01.00 uur tot 06.00 uur.
- Horecaondernemers uit Wekerom en Harskamp organiseren een feest in de Manage van Omme aan de Tepelenburgweg 2 in Harskamp. Dit begint om 01.00 uur en duurt tot 06.00 uur.
- De Carbid Vereniging Otterlo in Otterlo organiseert op oudejaarsdag van 13.00 tot 17.00 op een weiland aan de Pothovenlaan carbid schieten.

Goed om nu al te weten is dat vuurwerk afsteken alleen mag op oudejaarsdag vanaf 10.00 uur ’s morgens tot 02.00 uur. Vuurwerk kopen mag op maandag 29, dinsdag 30 en woensdag 31 december bij de officiële verkoopadressen. Illegaal vuurwerk is vanzelfsprekend verboden.
Provincie:
Tag(s):