vrijdag, 26. september 2008 - 17:16

Vrijdag opvallend veel medische incidenten op zee

Den Helder

Vrijdag 26 september 2008 is het Kustwachtcentrum te Den Helder geconfronteerd met een opvallend aantal medische incidenten op zee.

Omstreeks kwart over elf hedenochtend heeft het Kustwachtcentrum de melding ontvangen dat er aan boord van een sportvisvaartuig, varende op de Noordzee, een man onwel is geworden. Onmiddellijk heeft het Kustwachtcentrum het betreffende sportvisvaartuig doorverbonden met een arts van de Radio Medische Dienst en is de reddingboot van het KNRM reddingstation Den Helder ingezet. Samen met ambulancepersoneel is de reddingboot ter plaatse gegaan. Hulp mocht helaas niet meer baten, de man is overleden.

Aan het begin van de middag, omstreeks half een, heeft het Kustwachtcentrum de melding ontvangen dat er aan boord van een zeeschip, varende op de Noordzee ter hoogte van Hoek van Holland een opvarende onwel is geworden.

Wederom is de arts van de Radio Medische Dienst doorverbonden met het schip en is de reddingboot van het KNRM reddingstation Hoek van Holland uitgevaren. De reddingboot heeft de onwel geworden opvarende geëvacueerd en in de berghaven van Hoek van Holland overgedragen aan medische hulp aan de wal.

Omstreeks kwart over drie is wederom de reddingboot van het Helderse KNRM reddingstation ingezet. Nu voor de melding dat een opvarende van een jachtje, varende op de Waddenzee, een verwonding aan een hand heeft opgelopen. Deze persoon is door de reddingboot geëvacueerd en in de haven van Den Helder overgedragen aan ambulancepersoneel.

Even voor half vier doet een zeeschip varende op de Noordzee, 58 kilometer noord-west van Den Helder, bij het Kustwachtcentrum een aanvraag voor radio medisch advies.

Ook dit schip is doorverbonden met de dienstdoende arts van de Radio Medische Dienst. Een opvarende is onwel geworden en de dienstdoende arts adviseert de man te evacueren. Daarop heeft het Kustwachtcentrum de Search And Rescue helikopter van Defensie ingezet. De SAR helikopter heeft de man van boord gehaald en aan gereedstaande medische hulp aan de wal overgedragen.
Provincie:
Tag(s):