zondag, 13. januari 2008 - 10:34

Vroomshopers dagje binnen blijven na brand

Vroomshoop

In de nacht van zaterdag 12 januari op zondag 13 januari 2008 heeft er brand gewoed in Auba Kunststof Recycling aan de Havenstraat 9 in Vroomshoop. De brand is overgeslagen naar de naastgelegen voormalige tennishal. In deze hal bevond zich asbest, dat bij de brand is vrijgekomen.

Van asbest is bekend dat vrijgekomen losse vezels bij inademing een risico voor de gezondheid kunnen opleveren. Om de verspreiding van de asbestdeeltjes zo veel mogelijk te voorkomen, verzoekt de gemeente omwonenden tot nader bericht zo veel mogelijk binnen te blijven.

Uit het oogpunt van gezondheid moet blootstelling aan asbest zoveel mogelijk voorkomen worden. Om die reden zijn de volgende straten afgezet:

Oranjestraat,
De Koele,
Julianastraat,
Julianaplein,
Amaliaplein,
De Meulenbelt,
De Nijverheid,
Lijnpaadje,
Aan ’t Spoor,
Stationslaan,
Prinsenkamp,
In de Hoven,
Hoofdstraat,
Zwolsekanaal,
Havenstraat,
Stobbelaan,
Spoor,
Spoortalud West Oost,
Wilhelminastraat
Prins Bernhardstraat

De neergekomen asbest omgeving kan door verpulvering (erover heen rijden of lopen) nog vezels loslaten. Totdat de schoonmaakwerkzaamheden zijn afgerond moet dit gebied daarom zo min mogelijk betreden worden.

Een speciaal daarvoor toegerust bedrijf zal de asbestresten opruimen. Allereerst worden de openbare wegen schoongemaakt. De medewerkers van het gespecialiseerde bedrijf dragen beschermende kleding. Voor bewoners in het gebied is het risico dermate klein dat geen beschermende kleding nodig is.

Medewerkers van de Gemeente Twenterand zijn vanaf zondagochtend 13 januari 8.00 uur bereikbaar op telefoonnummer (0546) 840 840. Voor gezondheidsvragen kan vanaf maandag 14 januari contact worden opgenomen met de GGD Regio Twente, bereikbaar op (053) 487 65 43.
Provincie:
Tag(s):