woensdag, 12. maart 2008 - 18:17

Vrouw (84) overleden na aanrijding met recherchevoertuig

Zeewolde

Woensdagochtend vond er op de Vogelweg een aanrijding plaats tussen een onherkenbare politieauto van de recherche Flevoland en een personenauto met een ouder paar uit Harderwijk. Een 84-jarige passagiere uit Harderwijk overleed op weg naar het ziekenhuis. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

De 86-jarige bestuurder bleef ongedeerd evenals de twee rechercheurs. De oudere man is ter controle overgebracht naar een ziekenhuis. De dienst Verkeersongevallen Analyse heeft de aanrijding in onderzoek. In verband met de objectiviteit van het onderzoek is conform de daarvoor geldende regels de rijksrecherche in kennisgesteld.

Rond 09.30 uur rukten ambulance en politie uit nadat een aanrijding met letsel was gemeld op de Vogelweg ter hoogte van de kruising met de afrit van de A-27. Beide voertuigen raakten daarbij zwaar beschadigd.

Bij het arriveren van de ambulance raakte de oude dame onwel waarna ambulancepersoneel direct begon met levensreddende handelingen. Ondanks de inspanningen van de ambulancebroeders overleed de vrouw op weg naar het ziekenhuis. De kruising Vogelweg/afrit A-27 is enkele uren afgesloten voor het verkeer.
Provincie:
Tag(s):