zondag, 1. juni 2008 - 18:23

Vrouw aangehouden voor valse aangifte

Groningen

De politie heeft deze week proces-verbaal opgemaakt tegen een 53-jarige vrouw uit Groningen. De Stadjer wordt ervan verdacht dat zij een valse aangifte van fietsdiefstal heeft gedaan en tevens de verzekering heeft opgelicht.

Op 23 april van dit jaar hield de politie een 13-jarige jongen uit Groningen aan voor fietsdiefstal. De knaap erkende dat hij de damesfiets bij een voetbalclub aan de Eikenlaan had weggenomen. Van de diefstal was echter nog geen aangifte gedaan.

Twee weken klater volgde via het internet de aangifte van de 53-jarige vrouw. Zij verklaarde dat haar fiets op 8 mei was weggenomen vanaf de Verlengde Hereweg. Op basis van haar aangifte werd de vrouw vrijdagochtend op het politiebureau als verdachte gehoord.

Zij verklaarde dat de fiets inderdaad op vanaf de Eikenlaan was gestolen. De vrouw was echter nog maar in het bezit van één fietssleutel en heeft vervolgens een tweede sleutel aangevraagd. Ze had namelijk van de verzekering twee sleutels nodig om het geld van de verzekering te kunnen innen. Vervolgens deed de Stadjer begin mei aangifte bij de politie. Zij stuurde de valse aangifte in bij de verzekeringsmaatschappij. De verdachte kreeg hierna een nieuwe fiets van de verzekering uitgekeerd.

De verdachte heeft tijdens het verhoor verklaard dat zij verkeerd heeft gehandeld. Zij heeft vals aangifte gedaan, omdat haar zoon de exacte plek van de diefstal niet kon herinneren. Ook verkeerde de vrouw in de veronderstelling dat haar fiets niet meer teruggevonden zou worden door de politie.

De verzekeringsmaatschappij heeft inmiddels aangifte gedaan van verzekeringsbedrog. De politie maakt proces-verbaal op tegen de vrouw. Het dossier zal naar het Openbaar Ministerie worden gestuurd. De officier van justitie zal beoordelen wat met de verdachte zal gebeuren.
Provincie:
Tag(s):