vrijdag, 29. februari 2008 - 8:38

Vrouw aangereden, veroorzaker rijdt door

De 75-jarige mevrouw uit Zierikzee die gisteravond omstreeks 20.30 uur op de Parallelweg van de N59 is aangereden is ernstig gewond geraakt bij deze aanrijding. Daarom doet de Zeeuwse politie een nieuwe getuigenoproep.

De vrouw reed in haar auto over de Parallelweg in de richting van Bruinisse. Ze reed halverwege de Grevelingendam en hier kreeg ze plotseling een lekke band. Ze parkeerde haar auto langs de kant van de weg en waarschuwde de wegenwacht. Deze kwam ter plaatse en heeft de plek beveiligd door knipperlichten aan de zetten.

Tijdens het wisselen van de band loopt de vrouw van achter haar auto naar de rijbaanzijde van de weg. Op dat moment wordt zij geschept door een auto die uit de richting Bruinisse komt. De vrouw is over de auto heen gerold en is 20 meter verderop op het wegdek terecht gekomen.

De dader verminderde snelheid, maar gaf toen toch weer gas bij en reed door zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Wonderwel is de vrouw niet levensgevaarlijk gewond, maar zij liep wel ernstige verwondingen op die, mede gezien de leeftijd van de vrouw, veel hersteltijd in beslag zullen nemen.

De vrouw is met een dubbele bekkenbreuk, beenbreuk, kapotte kniebanden, gebroken ribben, nekletsel en een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis.

De Parallelweg van de N59 is aardedonker en bovendien voorzien van snelheidsremmers. De weg wordt door een lage haag (75 cm hoog) gescheiden van de N59. De Zeeuwse politie heeft het vermoeden dat de veroorzaker van het ongeluk uit de omgeving moet komen, mensen die niet in de omgeving bekend zijn zullen deze weg niet zo snel kiezen. De auto die doorgereden is is vermoedelijk een donkerkleurig, groot model sedan. Aan de voorkant moet de auto behoorlijk beschadigd zijn.

De ongevallenspecialisten van de politie hebben sporenonderzoek gedaan. Voor de medewerker van de wegenwacht is slachtofferhulp ingeschakeld. Op dit moment werken drie rechercheurs aan de zaak.
Provincie:
Tag(s):