donderdag, 8. mei 2008 - 8:56

Vrouw bestolen na afleidings-manoeuvre

Deventer

Op zondagmiddag 4 mei is een 60-jarige vrouw uit Deventer bestolen van haar portemonnees in haar woning aan de Stappedwarsstraat. De vrouw werd door een onbekende vrouw bij haar voordeur aan de praat gehouden terwijl er vermoedelijk iemand anders via de achterzijde de woning is ingeslopen en de portemonnees heeft gestolen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Rond 17.30 uur werd er bij de vrouw aangebeld. Toen zij opendeed stond daar een onbekende vrouw die haar de weg vroeg. Meerdere malen heeft de 60-jarige vrouw haar de weg proberen uit te leggen. Vervolgens kreeg de onbekende vrouw een sms, bedankte de vrouw voor de uitleg en liep weg.

Toen de 60-jarige vrouw haar woonkamer inliep, zag ze dat haar handtas was verplaatst en dat haar portemonnee er niet meer in zat. Ook vanuit een kast was een portemonnee weggenomen. Tevens zag ze dat de poort in de achtertuin open stond.

Vermoedelijk is iemand anders de woning ingegaan om de portemonnees te stelen toen de vrouw aan de deur werd afgeleid. De vrouw heeft maandag 6 mei aangifte gedaan van diefstal. De politie waarschuwt mensen om alert te zijn wanneer er onbekenden aan de deur komen.
Provincie:
Tag(s):