donderdag, 21. februari 2008 - 13:42

Vrouw die tasjesdief aanreed toch voor de rechter

Amsterdam

Germaine C., de vrouw die ruim drie jaar geleden tasjesdief Ali el B. doodreed, moest donderdag toch het proces tegen zichzelf bijwonen. De vrouw hield zich schuil omdat zij bang was voor represailles uit de Marokkaanse gemeenschap en de rechtzaak fysiek niet aan kon. De rechter besloot echter dat het van belang is dat zij de behandeling van haar zaak aanwezig is en liet haar woensdag opsporen en aanhouden.

Op 17 januari 2005 ging Germaine C. achter el B. aan nadat hij haar tas uit haar auto had geroofd. De 19-jarige jongen vluchtte, samen met een andere jongen, op een scooter de Derde Oosterparkstraat in.

Hierop besloot de vrouw de achtervolging in te zetten en reed met haar auto hard achteruit achter de jongens aan. Zijn raakte de scooter van de jongens waarbij ze op de grond vielen. El B. belandde met zijn hoofd tussen de auto en een boom en overleed. Zijn handlanger raakte niet gewond en vluchtte.

Ruim twee jaar onderzoek was er nodig om de rechter te laten beslissen of er genoeg grond was om C. te vervolgens. Vorige week besloot het Openbaar Ministerie haar doodslag ten laste te leggen.
Provincie:
Tag(s):