zaterdag, 2. februari 2008 - 9:35

Vrouw gedood bij schietpartij

Harkema

De politie heeft zaterdagochtend omstreeks 04.30 uur een 43-jarige inwoner van Harkema aangehouden in het Duitse Bunde. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij twee schietpartijen in Friesland. Bij de schietpartijen kwam een vrouw om het leven en raakten twee personen gewond, zo meldt de politie.

De man was net na middernacht naar een woning gegaan aan de Nijewei te Harkema. Hier schoot hij de 43-jarige bewoner neer, alsmede een 37-jarige vrouw. Het mannelijke slachtoffer is in kritieke toestand overgebracht naar het UMCG in Groningen. De vrouw is gewond overgebracht naar het MCL in Leeuwarden.

Een half uur later is de verdachte naar een woning aan de Seine te Kootstertille gegaan. Hier schoot hij de 36-jarige bewoonster neer. De vrouw is ter plaatse overleden. Daarna is de verdachte er met de auto vandoor gegaan. Door snel onderzoek van de politie kon de man in Duitsland worden getraceerd. In Bunde is hij vervolgens omstreeks 04.30 uur aangehouden.

De politie heeft meteen 20 man op de zaak gezet. De technische recherche van politie Fryslân heeft op beide plaatsen delict sporenonderzoek gedaan. De verdachte zit voorlopig vast in Duitsland. De oorzaak van de schietpartijen ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.
Provincie:
Tag(s):