donderdag, 4. september 2008 - 20:24

Vrouw in uitgebrande woning is vermoord

Apeldoorn

De vrouw die zondagmorgen 31 augustus rond 06.00 uur in haar appartement aan de Wilhelmina Druckerstraat werd aangetroffen, is door een misdrijf om het leven gekomen. Dit is bekend geworden bij de sectie die op het lichaam is verricht. Over de doodsoorzaak doet de politie geen mededelingen.

Het gaat om de 54-jarige Salomi Noija. Met haar roepnaam Omi en een Moluks/Indisch uiterlijk, was zij in de buurt en het centrum van Apeldoorn een bekende vrouw die meestal te voet haar boodschappen deed.

De brand werd even voor 06.00 uur gemeld, nadat buurtbewoners een harde knal in de woning hoorden. De brandweer trof tijdens de bluswerkzaamheden het levenloze lichaam van de vrouw in haar appartement aan.

Het Team Forensisch Onderzoek heeft na het bluswerk direct een uitgebreid sporenonderzoek in de woning uitgevoerd. Ook is de politie diezelfde zondag nog gestart met een buurtonderzoek.

Een team van 20 rechercheurs is thans met het onderzoek naar de toedracht van het misdrijf belast.

De recherche wil graag in contact komen met getuigen die de vrouw de dagen vóór de brand nog hebben gezien. Ook wil de recherche graag in contact komen met getuigen die weten wie er op de zaterdagavond 30 augustus en/of in de nacht van zaterdag op zondag 31 augustus jl. nog bij de vrouw in haar woning is geweest.
Provincie:
Tag(s):