zondag, 6. juli 2008 - 11:12

Vrouw komt om na brand op schip

Amsterdam

Een vrouw is zondagmorgen om het leven gekomen toen het schip waarop zij woonde aan de Haparandaweg in Amsterdam volledig uitbrandde. Twee andere bewoners wisten zichzelf op tijd in veiligheid te brengen. Een van hen liep daarbij lichte brandwonden op.

De brand brak rond 01.30 uur door nog onbekende oorzaak uit en verspreidde zich razendsnel door het schip. De brandweer trof bij aankomst een volledig in brand staande boot aan. Een naastgelegen schip vloog ook in brand maar deze was snel geblust en de schade bleef beperkt tot de opbouw en het dekzeil. Ook de bewoner van dit schip wist op tijd met zijn hondje van boord te komen.

Volgens omwonenden had de bewoonster van het schip een gebroken been en kon zij daardoor onmogelijk ontsnappen aan de vlammenzee. Rond 03.30 uur had de brandweer het vuur onder controle en sleepte het schip, dat inmiddels midden in de haven lag, weer terug naar zijn ligplaats.

De brandweer trof rond 05.00 uur het lichaam van de bewoonster in de romp van het schip aan. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.
Provincie:
Tag(s):