dinsdag, 12. februari 2008 - 12:57

Vrouw loopt tegen vrachtauto

Nijmegen

Maandagmorgen om 09.50 uur werd een aanrijding gemeld tussen een vrachtauto en een voetgangster. Agenten die reageerden op de melding zagen op het plein ter hoogte van de uitrit met de Houtstraat een vrachtauto staan. Deze stond met de achterzijde richting Augustijnenstraat en met de voorzijde richting Bloemerstraat. Bij het rechterachterwiel lag een vrouw op de grond.

Het bleek een 25-jarige Nijmeegse. De brandweer zorgde voor een afzetting in verband met toegestroomd winkelend publiek. De afdeling Verkeersongevallenanalyse kwam naar de plaats van het ongeval voor onderzoek. Zo hebben zij de tachograaf en stand van de spiegels bekeken.

Zover nu bekend is de toedracht als volgt. De 25-jarige liep vanuit de richting vanuit de Houtstraat richting Plein 1944, vermoedelijk met een koptelefoon op. Voor haar rijdt de vrachtwagen stapvoets. Ter hoogte van het achterwiel zou de vrouw tegen de vrachtauto zijn gelopen en kwam ten val. Daarbij is zij mogelijk door het achterwiel geraakt.

Een getuige schoot de vrouw te hulp door haar fietstas als hoofdsteun aan te bieden. De 25-jarige vrouw is ter plekke nagekeken door personeel van een motorambulance. Later werd zij, met vermoedelijk letsel aan de schouder, door een ambulance meegenomen naar het UMC St Radboud. De politie heeft van meerdere getuigen verklaringen opgenomen, maar heeft nog niet met de vrouw zelf kunnen spreken.
Provincie:
Tag(s):