dinsdag, 24. juni 2008 - 9:39

Vrouw overleden na onwelwording bij brand in Schijf

Schijf

Bij een brand in het Brabantse Schijf is dinsdagmorgen een 59-jarige vrouw om het leven gekomen. Het slachtoffer had zich in eerste instantie in veiligheid kunnen brengen. Daarna is zij vermoedelijk door emoties onwel geworden. Reanimatiepogingen door politieagenten en brandweerlieden mochten niet baten.

Omstreeks 04.15 uur ontstond er een brand in een houten schuur bij een woning aan de Achtmaalsebaan. Het vuur sloeg vervolgens over naar een stenen schuur. De brandweer schaalde op om te voorkomen dat de brand zou overslaan naar de naastgelegen woning.

Politieagenten troffen de bewoonster in haar auto voor de woning aan. De vrouw was vermoedelijk bezig met het verplaatsen van het voertuig met de bedoeling om de auto in veiligheid te brengen. Ze is daarbij waarschijnlijk door emoties overmand geraakt en onwel geworden. Het slachtoffer werd direct gereanimeerd door de agenten en mensen van de brandweer. De hulp was echter tevergeefs, want het 59-jarige slachtoffer kwam te overlijden. Voor haar gezinsleden is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld.

Omstreeks 05.45 uur gaf de offcier van dienst het sein 'Brand meester'. De oorzaak van de brand is op dit moment nog onbekend. Forensisch rechercheurs van de politie Midden en West Brabant stellen op een later moment een nader onderzoek in naar de toedracht.

De directe omgeving van de brand werd afgezet vanwege vrijgekomen asbest. De plaats waar de brand woedde betreft een buitengebied. De omgeving wordt op korte termijn schoongemaakt door een gespecialiseerd bedrijf.
Provincie:
Tag(s):