woensdag, 9. juli 2008 - 20:43

Vrouw probeert hondje te verdrinken

Rijsbergen

De politie heeft woensdag een 45-jarige inwoonster van Rijsbergen aangehouden. De vrouw heeft bekend dat zij zondag 22 juni geprobeerd heeft haar hondje te verdrinken. Agenten die die middag een handhavingsactie hielden bij de Galderse Meren, troffen aan de waterkant een Maltezer Leeuwtje aan dat aan de verdrinkingsdood was ontsnapt. Het hondje zat in een verzwaarde blauwe vuilniszak, maar had zichzelf grotendeels uit de zak kunnen bevrijden.

Het hondje werd na het incident naar een dierenasiel gebracht. Via een chip in zijn lijfje werd de eigenares opgespoord. Agenten zijn vervolgens enkele keren bij haar aan de deur geweest, maar ze was telkens niet thuis. Uiteindelijk lukte het telefonisch contact met de vrouw te krijgen en werd ze woensdag op het bureau ontboden. Daar bekende ze dat ze had geprobeerd het hondje te verdrinken.

Ze was daartoe gekomen, omdat ze door allerlei oorzaken met zichzelf in de knoop zit. De Rijsbergense is, na overleg met de officier van justitie, in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):