woensdag, 19. november 2008 - 17:46

Vrouw rijdt met auto talud af

Beesel

Bij een ongeval op de A2 kort voor de grens met België is woensdagochtend een 34-jarige vrouw uit Luik gewond geraakt. De vrouw werd door de klap het voertuig uitgeslingerd, meldt de politie.

De vrouw reed volgens een getuige met hoge snelheid over de autoweg richting Belgie. Kort nadat ze een vrachtauto was gepasseerd verloor ze vermoedelijk de macht over het stuur. Daardoor reed de auto naar de rechterzijde en reed het talud af waar deze in de greppel terecht kwam en over de kop sloeg. De vrouw werd door de klap uit het voertuig geslingerd en raakte daarbij gewond. Met onbekend letsel werd ze overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. Daar werd van haar een bloedproef genomen om vast te stellen of er sprake was van alcohol-, drugs en/of medicijngebruik.

Ook op de A73 ter hoogte van Beesel vond rond 07.00 uur een aanrijding plaats. Bij de aanrijding botsten drie voertuigen op elkaar. Er raakte niemand gewond.

Een 50-jarige inwoner van Tegelen stopte voor het rode licht, dat in werking was gesteld door een hoogtemelding. Een 44-jarige bestuurder van een personenauto uit het Duitse Nettental en een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wijk en Aalburg zagen dit vermoedelijk te laat, waardoor een aanrijding ontstond. De veroorzaker van de hoogtemelding heeft vermoedelijk het rode licht genegeerd en is niet meer aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):