maandag, 7. juli 2008 - 20:22

Vrouw schaamt zich voor bacteriële vaginose

Amsterdam

Zo'n 400.000 vrouwen gaan deze zomer op vakantie met bacteriële vaginose (BV); de nummer één vaginale aandoening. Een kwart van alle vrouwen denkt onterecht dat slechte hygiëne de oorzaak is van de klachten en een op de vijf denkt dat het een seksueel overdraagbare aandoening betreft.

Dat blijkt uit onderzoek onder 1945 vrouwen dat Healthcare Research Worldwide verrichtte voor Unipath, de producent van Balance Activ vaginale gel. Bij verwaarlozing wordt BV in verband gebracht met een verhoogd risico op onder meer baarmoederhalskanker en op vroeggeboorte in de zwangerschap.

BV is een verstoring van de bacteriële balans in de vagina waarbij het aantal melkzuurbacteriën is afgenomen en de pH van de vagina sterk is verhoogd. Dit leidt in de helft van de gevallen tot klachten: stinkende, grijze vaginale afscheiding die verergert na het vrijen en na de menstruatie. Uit schaamte voor de naar vissig ruikende afscheiding, aarzelen Nederlandse vrouwen meer dan andere Europese vrouwen om met BV naar een dokter te gaan.

Balance Activ is een alternatief in de vorm van een vaginale gel die melkzuur bevat om de zuurgraad van de vagina te herstellen, en glycogeen, om de gezonde melkzuurbacteriën te voeden. De zuurgraad wordt hierdoor onmiddellijk hersteld waardoor de vervelende geur direct verdwijnt. De gel bestaat uit zeven tubetjes die bij bacteriële vaginose als kuur worden ingezet.

Balance Activ is zonder tussenkomst van een dokter of recept verkrijgbaar bij apotheek en drogist en is in de zwangerschap volkomen veilig te gebruiken.
Categorie:
Tag(s):