donderdag, 17. juli 2008 - 15:27

Vrouw spoelt vakantiegeld door riool

Oldenzaal

Een Oldenzaalse familie zag woensdagmiddag hun vakantie letterlijk in het riool verdwijnen. De vrouw des huizes had per ongeluk het net gepinde vakantiegeld, 900 euro, door het toilet gespoeld en belde volkomen in paniek de gemeente.

Een uitzonderlijke situatie, vonden de medewerkers Stadswerken, waarop werd besloten te hulp te schieten. Via de kruipruimte en met behulp van een minicamera slaagde de rioolploeg erin het geld te traceren. De dolgelukkige familie hing de bankbiljetten te drogen aan de waslijn en is inmiddels naar het buitenland vertrokken.

De rioolploeg van de gemeente onderzocht aan de hand van tekeningen de route van de riolering. Vervolgens werd een opening gemaakt, waardoor met een minicamera het riool bekeken kon worden. In eerste instantie vond de ploeg zeshonderd euro terug. In een andere richting werd tweehonderd euro en de laatste honderd euro had zich via een T-stuk omhoog gewerkt. Door het toilet door te spoelen, heeft de ploeg ook dit kunnen bemachtigen.

“Ik wist echt niet meer wat ik moest doen,� verklaart de vrouw in kwestie. “Ik had het geld in mijn broekzak zitten en had te laat in de gaten dat het in de toiletpot was gevallen. Ik raakte helemaal in paniek en het rioolbedrijf verwees me door naar de gemeente. Gelukkig werd ik daar goed geholpen!�

Volgens de medewerkers Stadswerken waren ze net op tijd. Als het geld via het hoofdriool in het gemaal iets verderop terecht was gekomen, was het naar de waterzuivering gepompt. In dat geval was het waarschijnlijk niet meer teruggevonden.
Provincie:
Tag(s):