zaterdag, 3. mei 2008 - 10:19

Vrouw veroorzaakt twee verkeers-ongevallen

Oldenzaal

Een 50-jarige automobiliste uit Oldenzaal heeft vrijdag twee verkeersongevallen veroorzaakt waarbij zij na de eerste aanrijding niet stopte en gewoon doorreed. Dit heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

De vrouw reed op vrijdag 2 mei omstreeks 12.22 uur over de Provinciale Rondweg N342 in Oldenzaal. Voor haar reed een 81-jarige automobiliste uit Oldenzaal. Ze kwamen uit de richting van de Essenlaan en reden in de richting van de Graveneslaan. Opeens botste de 50-jarige vrouw tegen de achterzijde van de bejaarde bestuurster. Hierdoor ontstond schade.

Doorgereden na aanrijding
De 50-jarige automobiliste reed echter verder zonder haar identiteit kenbaar te maken. Getuigen van het ongeval ontfermden zich over de gewonde bejaarde bestuurster. De ambulance en politie kwamen ter plaatsen. De bejaarde vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Haar auto werd afgesleept.

Rechtdoor op turborotonde
De 50-jarige vrouw reed door in de richting van Hengelo. Op de turborotonde van de N342 met de Hazewinkelweg is zij zonder te remmen rechtdoor gereden. Hierbij kwam ze met de linkervoorzijde tegen het metselwerk van de rotonde, gleed met de onderkant over een stenen afzetting en kwam daarna via de grintbak, rijbaan tegen de lantaarnpaal tot stilstand.

Door deze botsing brak de lantaarnpaal en was de auto flink beschadigd geraakt. Ook bij deze aanrijding kwamen politie en ambulance ter plaatse. De 50-jarige vrouw verklaarde zich niets te herinneren. Zij is ook met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Epileptische aanval
Vermoedelijk heeft de vrouw een epileptische aanval gehad. De politieagenten hebben haar rijbewijs en kentekenbewijs in beslag genomen. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):