zondag, 21. december 2008 - 22:56

Vrouwen beroofd politie zoekt getuigen

Leidschendam

Vlak na elkaar zijn twee jonge vrouwen het slachtoffer geworden van een beroving. Een 18-jarige Voorburgse werd in de nacht van zaterdag op zondag half drie beroofd. De jonge vrouw fietste omstreeks na een avond oppassen vanaf de Willem de Beijerlaan naar huis. Op de Spinozalaan zag ze drie jongens lopen. Een van hen pakte haar fiets beet en een ander bedreigde haar met een vuurwapen.

Onder bedreiging moest het slachtoffer haar tas met daarin haar portemonnee en pinpas afgeven. Ook moest de vrouw haar pincode opgeven. Daarna stapten haar belagers in een auto die op de Mgr. Van Steelaan stond geparkeerd en reden weg. Van de daders kan de vrouw zich weinig herinneren. De man met het vuurwapen droeg een sjaal voor zijn gezicht.

Ongeveer een uur later werd een 20-jarige Haagse op de Laan van Hoornwijck beroofd. De vrouw werd door twee mannen tegengehouden. die haar bedreigden met een vuurwapen en eisten haar pinpas en pincode. Nadat een van de daders haar rugtas had afgepakt, stapten de twee in een auto die vanaf de Singel kwam aanrijden. De vrouw zag dat de overvallers wegreden in de richting van de Laan van Kans. Het signalement van de daders luidt: dader 1 heeft een lichtgetinte huid. Hij is ongeveer 1.75 m groot. Hij had een slank postuur, smal gezicht en halflang zwart haar tot op zijn oren. Hij had oneffenheden in zijn gelaat. Hij droeg een zwart jack en een lichte spijkerbroek. Ook had hij een sjaal voor zijn gezicht gebonden.
De tweede dader is een man met een getinte huid. Hij is ongeveer 1.80 m lang en droeg een zwarte jas. Verder kon het slachtoffer zich niet veel van deze dader herinneren.
Volgens het slachtoffer reed er tijdens de beroving een automobilist in een donkerblauwe auto langs. Vlak nadat zij was beroofd, fietste er een man langs. Hij kwam vanuit de richting van de Laan van Kans.

De politie is op zoek naar getuigen van deze twee berovingen. Ook wil zij graag in contact komen met de twee mensen die ten tijde van de beroving op de Laan van Hoornwijxk langsreden of langsfietsten. Heeft u informatie die de politie kan helpen, of fietste / reed u op de Laan van Hoornwijck ten tijde van de beroving? Bel dan met (0900)8844. Liever anoniem, bel dan (0800)7000.
Provincie:
Tag(s):